• 21 دی 1403

ششمین دوره جلسه آشنایی اعضای هیئت‌علمی جدید با دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

  • تاریخ انتشار : 1396/05/08 - 09:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 57
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

ششمین دوره جلسه آشنایی اعضای هیئت‌علمی جدید با دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومي دانشگاه در ابتداي اين جلسه كه از ساعت 9 صبح روز پنجشنبه 5 مرداد 96 آغاز شد، دكتر ميرزازاده، مدير مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي ضمن خيرمقدم به اعضاي هيئت‌علمي جديد و اعضاي پانل كه به‌منظور پاسخگويي به سؤالات و مسائل اعضاي جديد در جلسه حاضر شدند؛ گفت: همه‌ي ما از زماني كه به دانشگاه چه براي تحصيل و چه براي كار، قدم مي‌گذاريم ذهنيتي از محيط آكادميك داريم كه دانشگاه‌هاي مختلف در بسياري جهات مشابه هم هستند ولي در برخي موارد متفاوت‌اند.

وي ادامه داد: اعضاي هيئت‌علمي جديد بايد از همين ابتدا براي ارتقاء، استادياري، استادي و. تلاش كنند و تمامي مدارك، مقالات، پايان‌نامه‌ها و مدارك خود را جمع‌آوري كرده و از پراكندگي آن‌ها بپرهيزند تا براي رشد و ارتقاء با مشكلي مواجه نشوند.
دكتر ميرزازاده با اشاره به اينكه در دوره‌هاي گذشته، اين جلسه در دو روز و با سخنراني اعضاي پانل و سپس جلسه پرسش و پاسخ برگزار مي‌شد؛ گفت: در دو دوره اخير تلاش كرديم مجموعه سخنراني‌ها در قالب يك DVD در اختيار اعضاي جديد قرار گيرد و ضمن صرفه‌جويي در زمان، فرصت بيشتري براي پرسش و پاسخ همكاران در حوزه‌هاي آموزشي، پژوهشي، بين‌الملل و استفاده از سامانه‌هاي مرتبط دانشگاه باشيم.
در پانل اول كه از ساعت 9 تا 10:30 برگزار شد، دكتر شيرازيان، دكتر شكوهي نژاد و دكتر ميرزازاده، بابيان نكاتي پيرامون موضوعات فرآيند ارتقا، سيستم شعاع، ترفيع و آيين‌نامه‌هاي مربوط به اعضاي هيئت‌علمي پاسخگوي سؤالات همكاران بودند.
در پانل دوم كه از ساعت 11 تا 12:15 برگزار شد، دكتر كاربخش، گودرزي، شفقتي، انصاري پور در خصوص امور پژوهشي و پژوهش‌يار، امور بين‌الملل، فرصت مطالعاتي، شركت در كنگره‌هاي خارجي و امور مربوط به فناوري اطلاعات به سؤالات اعضاي هيئت‌علمي‌ها پاسخ دادند.
در بخش پاياني برنامه كه با حضور جمعي از اعضاي هيئت‌رئيسه دانشگاه برگزار شد، دكتر جعفريان، رئيس دانشگاه ضمن تبريك و خوشامدگويي به اعضاي هيئت‌علمي جديد گفت: خوشحالم كه براي ششمين بار در خدمت اعضاي هيئت‌علمي هستم كه به‌تازگي وارد دانشگاه شده‌اند. برگزاري جلسه آشنايي هيئت‌علمي جديد، بسيار مهم است و خوشبختانه برگزاري اين جلسه به‌موقع بوده، مسائلي وجود دارد كه اعضاي هيئت‌علمي جديد از همان ابتدا بايد در جريان آن‌ها قرار گيرند.
رئيس دانشگاه با تأكيد برداشتن اطلاعات كافي در مورد دانشگاه گفت: مسائلي وجود دارد كه اگر از ابتدا اطلاعات كافي در مورد آن‌ها داشته باشيد، امكان بروز مشكلات كاهش مي‌يابد و سريع‌تر و بهتر مي‌توانيد براي آينده كاري‌تان برنامه‌ريزي كنيد. پس لازم است، اطلاعات تهيه‌شده در مركز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه را حتماً مرور كنيد.
دكتر جعفريان ضمن بيان امكانات و زيرساخت‌هاي دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشكي تهران حدود 165 سال از زمان دارالفنون قدمت دارد و قديمي‌ترين و بزرگ‌ترين دانشگاه كشور است.
وي ادامه داد: اين دانشگاه از سال 1313 به نام دانشگاه تهران نام‌گذاري شد و از سال 1365 به دنبال ادغام آموزش در سرويس دانشگاه، دانشگاه علوم پزشكي تهران از دانشگاه تهران مستقل شد و از سال 1375 با ادغام شبكه‌هاي بهداشتي كه قبلاً مستقل بودند به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني تهران نام‌گذاري شد.
دكتر جعفريان افزود: در حال حاضر وجود 13 هزار دانشجوي در حال تحصيل در 11 دانشكده، 95 مركز تحقيقاتي، نزديك به 1600 هيئت‌علمي آموزشي، 100 هيئت‌علمي پژوهشي و دارا بودن رتبه دوم تعداد اعضاي هيئت‌علمي در بين دانشگاه‌هاي كشور از امكانات و زيرساخت‌هاي دانشگاه ما محسوب مي‌شود. 
وي در خصوص ساختار دانشگاه نيز گفت: وظايف آموزشي در دانشكده‌ها و زير نظر معاونت آموزشي، فعاليت پژوهشي در معاونت پژوهشي دانشكده‌ها و مراكز تحقيقاتي و امور دانشجويي در معاونت دانشجويي صورت مي‌گيرد. همچنين در دانشگاه سه شبكه بهداشتي و درماني جنوب، ري و اسلامشهر با پوشش 2800 نفر جمعيت و همچنين 16 بيمارستان با حدود 4100 تخت وجود دارد كه به ارائه خدمت مي‌پردازند.

 

دكتر جعفريان، دانشگاه علوم پزشكي تهران را ازلحاظ رتبه‌هاي علمي نيز پيشرو دانست و گفت: اين دانشگاه 14 سال در پژوهش و 15 سال در آموزش مقام نخست را در بين ديگر دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور كسب كرده است.
وي تصريح كرد: اين افتخاراتي كه دانشگاه ما در طي ساليان گذشته تا به امروز كسب كرده موجب شده ما براي اول شدن هميشه تلاش كنيم كه در غير اين صورت توهين بزرگي براي ما محسوب مي‌شود.
دكتر جعفريان بابيان اينكه، در افق پيش رو، رتبه‌بندي‌هاي داخلي براي دانشگاه ما كفايت نمي‌كند، افزود: اكتفا به رتبه‌هاي داخلي مسير پيشرفت ما را كند مي‌كند، ما بايد در رتبه‌بندي‌هاي بين‌المللي جاي مناسبي داشته باشيم. 
وي ادامه داد: در رتبه‌بندي بين‌المللي ما در 10 سال گذشته در كشور جزو رتبه‌هاي اول و دوم بوديم و در رتبه‌بندي QS در دنيا كه مربوط به حوزه علوم پزشكي است، رتبه 200 تا 250 را به خود اختصاص داديم. همه اين دستاوردها نشان‌دهنده فعال و پويا بودن دانشگاه و كسب موفقيت در اين مسير بوده و همه نتايج زحمات اعضاي هيئت‌علمي و كاركنان دانشگاه است. خوشبختانه دانشگاه علوم پزشكي تهران هم خروجي خوبي داشته و هم در دانشگاه روند خوبي راداريم. 
رئيس دانشگاه رعايت استاندارد در مقالات، تحقيقات و... را براي حضور در عرصه‌هاي بين‌المللي بسيار مهم دانست و گفت: حضور ما در عرصه‌هاي بين‌المللي بدين معني است كه دانشگاه ما توان رقابت با دانشگاه‌هاي دنيا را دارد البته اين كار از ده سال پيش به‌طورجدي آغازشده كه نمونه آن پذيرش 700 دانشجوي خارجي از منطقه و برخي كشورهاي اروپايي است.
دكتر جعفريان، در بخش ديگري از سخنان خود، جايگاه كنوني دانشگاه را محصول زحمات انسان‌هاي بزرگي دانست كه عمر خود را صرف توسعه و پيشرفت دانشگاه كردند.
وي ادامه داد: اينك تكليف ما به‌عنوان يك هيئت‌علمي چيست؟ و دانشگاه چه انتظاراتي از ما دارد؟ اگر خوب دقت كنيم مسئوليت پيچيده‌اي به عهده نداريم فقط حرفه ما با ديگر مشاغل كمي متفاوت است. انتظار دانشگاه از ما بهترين‌هاست و البته با پشتكاري كه اساتيد اين دانشگاه دارند رسيدن به اين تعالي دور از دسترس نيست.
دكتر جعفريان با تأكيد بر مسئوليت‌پذيري همه كاركنان دانشگاه اظهار داشت: نقش مديران دانشگاه درنهايت تسهيل روند پيشرفت در دانشگاه و رفع موانع پيش رو و سياست‌گذاري‌هاي كلي است. اين مجموعه محصول شما دوستان است و بايد در مقابل مشكلات و رفع آن احساس مسئوليت داشته باشيد. 
وي در بخش پاياني سخنان خود با تأكيد بر اهميت رفتار حرفه‌اي و تأثيرگذاري آن بر دانشجويان گفت: رفتار حرفه‌اي از مباحث حائز اهميت است. فارغ‌التحصيل دانشگاه علوم پزشكي تهران بايد وجه تمايزي با ديگران داشته باشد و اين وجه تمايز صرفاً داشتن دانش برتر نيست، بلكه بايد بتواند در خارج از دانشگاه تغيير ايجاد كند و نمونه و الگوي ديگران قرار گيرد و بايد اين منش را از شما اعضاي هيئت‌علمي ياد بگيرد.
دكتر جعفريان ادامه داد: قسمت عمده اين امر به‌صورت غيررسمي اتفاق مي‌افتد. اگر هيئت‌علمي ما در اين موارد حساس بوده و درست عمل كند، ما موفق شده‌ايم. اين موضوعي است كه بدون دخالت اعضاي هيئت‌علمي برطرف نمي‌شود. يكي از مشكلات جدي ما رفتار حرفه‌اي است و به اين مورد بايد توجه ويژه داشته باشيد. 
ضيافت ناهار رياست دانشگاه كه به‌افتخار شركت‌كنندگان برگزار شد، بخش پاياني اين مراسم بود.

 

كالري عكس

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 192577
کلمات کلیدی
محبوبه مافی نژاد
تهیه کننده:

محبوبه مافی نژاد