با حضور رییس دانشگاه فرآیندهای برتر دوازدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری داوری نهایی شد

با حضور رييس دانشگاه فرآيندهاي برتر دوازدهمين جشنواره آموزشي شهيد مطهري داوري نهايي شد

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، در جلسه هيات داوران مركزي دوازدهمين جشنواره آموزشي شهيد مطهري، ۱۳ فرآيند توسعه آموزشي در سه حيطه موردبررسي قرار گرفت كه از اين تعداد ۴ فرايند در دو حيطه برگزيده شد.

جشنواره شهيد مطهري به‌منظور ترويج نوآوري، ابداع و معرفي فرآيندهاي جديد ارتقا آموزش هرساله برگزار مي‌شود.
در نشست هيات داوران نهايي جشنواره كه بعدازظهر چهارشنبه۵ دي ۹۷ در سالن شوراي دانشگاه تشكيل شد، ابتدا دكتر جهانشير مدير مركز مطالعات و توسعه آموزش، به معرفي شش حيطه تخصصي جشنواره پرداخت و گفت: تدوين و بازنگري برنامه‌هاي آموزشي، طراحي و توليد محصولات آموزشي، ارزشيابي آموزشي، مديريت و رهبري آموزش، يادگيري الكترونيك و ياددهي و يادگيري شش حيطه تخصصي جشنواره است.
دكتر جهانشير با اشاره به نحوه بررسي فرآيندها گفت: فعاليت‌هاي خارج از حوزه آموزش، فعاليت‌هاي مرتبط با آموزش سلامت عمومي، فرآيندي كه در دوره‌هاي گذشته به‌عنوان فرايند كشوري شناسايي و موردتقدير قرارگرفته، طرح‌هايي كه صرفاً ماهيت نظريه‌پردازي دارند ازجمله مواردي هستند كه منجر به رد سريع فرآيندها در اولين مرحله داوري شده‌اند.
وي تحقق معيارهاي دانش‌پژوهشي را ازجمله ملاك‌هاي پذيرش فرآيندها دانست و گفت: فرآيندي پذيرفته مي‌شود كه  هدف آن مشخص و روشن باشد. براي انجام فرآيند مرور بر متون انجام‌شده و از روش مندي مناسب و منطبق با اهداف استفاده‌شده باشد. اهداف موردنظر به‌دست‌آمده و  فرآيند به شكل مناسبي در اختيار ديگران قرارگرفته باشد و در نهايت فرآيند موردنقد مجريان قرارگرفته باشد.
در ادامه، مسئولان كميته‌هاي تخصصي به معرفي فرآيندهاي منتخب پرداختند و پس از بحث و بررسي هيات داوران، فرآيندهاي برتر انتخاب شدند.

نتيجه داوري فرايندها و بازنگري هاي صورت گرفته

در حاشيه اين نشست دكتر سهراب پور معاون آموزشي دانشگاه  در توضيح  بازنگري آيين‌نامه جشنواره شهيد مطهري گفت: جشنواره شهيد مطهري براساس آيين‌نامه كشوري،  در ارديبهشت‌ماه هرسال  به‌منظور معرفي فرآيندهاي برتر توسعه آموزشي برگزار مي‌شود. پيش‌ازاين، در كنار جشنواره كشوري، دانشگاه هم يك جشنواره دانشگاهي برگزار مي‌كرد كه جزو ابتكارات دانشگاه بود و در آيين‌نامه جشنواره كشوري شهيد مطهري تكليف نشده بود
.
وي افزود: امسال با برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده، مراسم دانشگاهي جشنواره شهيد مطهري برگزار نخواهد شد. ولي فرآيندهاي توسعه آموزش كه در طول سال به دبيرخانه جشنواره ارسال‌شده بودند وارد رقابت شده و مورد داوري قرار مي‌گيرند.
معاون آموزش دانشگاه با اشاره به نتيجه داوري نهايي جشنواره شهيد مطهري گفت: درمجموع بيش از ۴۰ فرآيند در شش حيطه، به دبيرخانه جشنواره ارسال شد كه در سه مرحله مورد ارزيابي قرار گرفت. در مرحله اول فرآيندهايي كه واجد شرايط نبود كنار گذاشته شد، در مرحله دوم فرآيندهاي باقي‌مانده در كميته‌هاي تخصصي مورد ارزيابي قرار گرفت كه در اين مرحله بيش از ۱۰ فرآيند در سه حيطه انتخاب شد. وي افزود: براساس نظر هيات داوران مرحله نهايي، در مجموع از چهار فرآيند در دانشگاه قدرداني مي‌شود كه از اين چهار فرآيند دو فرآيند برتر براي رقابت در مرحله كشوري به وزارت بهداشت معرفي  و  وارد رقابت در سطح كشور مي شوند.
دكتر سهراب پور با اشاره به بازنگري در جوايز اين دوره از جشنواره گفت: پيش‌ازاين علاوه بر لوح تقدير به فرآيندهاي برتر دانشگاهي، گرنتي براي شركت در يك دوره آموزش پزشكي خارج از كشور به برگزيدگان تقديم مي‌شد كه امسال اين گرنت به جايزه نقدي تبديل شده است. در مورد مبلغ آن نيز در اين جلسه تصميم‌گيري نشد و تعيين آن براي هماهنگي بيشتر به مركز مطالعات سپرده شد. همچنين به مجري اصلي هريك از فرآيندهايي كه در جشنواره كشوري رتبه بياورد نيز طبق روال سال‌هاي گذشته يك‌پايه تشويقي اعطا خواهد شد.

معاون آموزشي دانشگاه، درخصوص نحوه قدرداني از صاحبان فرآيندهاي برتر گفت: با توجه به اينكه امسال جشنواره شهيد مطهري دانشگاهي به روش سال‌هاي قبل برگزار نمي‌شود. در هفته آموزش در قالب جلسه‌اي با حضور رييس دانشگاه از 4 فرآيند برتر دانشگاهي قدرداني خواهيم كرد.