نخستین نشست هیات داوران بیستمین جشنواره ابن‌سینا برگزار شد

در نشست هيات داوران بيستمين جشنواره ابن‌سينا، آيين‌نامه جشنواره بازنگري شد؛ كاهش تعداد برگزيدگان، تقليل محورهاي آموزشي، پژوهشي و خدمات ويژه و تغيير نوع جايزه، ازجمله اصلاحاتي بود كه در اين نشست صورت گرفت.

در اين نشست كه صبح روز دوشنبه 5 آذر 97 در سالن شوراي دانشگاه تشكيل شد، دكتر نيك فر مدير امور تحقيقات و فناوري و دكتر جهانشير مدير مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي دانشگاه، تغييرات مربوط به حوزه آموزش و پژوهش را اعلام كردند و هريك از داوران به بيان ديدگاه‌ها و پيشنهادهاي خود پرداختند.
دكتر كريمي رييس دانشگاه نيز در جمع‌بندي پيشنهادهاي مطرح‌شده، با تأكيد بر پرهيز از سطحي‌نگري و توجه به كارهاي عميق و كيفي گفت: اين رويكرد بايد در انتخاب داوران و برگزيدگان جشنواره، موردتوجه قرار گيرد تا دچار تكرار در انتخاب افراد خاص نشويم.
وي بابيان اينكه بايد در انتخاب برگزيدگان دقت كنيم افزود: وقت آن است كه رودربايستي‌ها را كنار بگذاريم و زمينه را براي انتخاب چهره‌هاي شايسته‌اي كه كمتر ديده شدند فراهم كنيم.
رييس دانشگاه با تأكيد براينكه جشنواره برحسب ماهيت خود نبايد دچار تكرار و روزمرگي شود افزود: براساس بازخوردي كه سال گذشته از شركت‌كنندگان  جشنواره‌هاي مختلف  داشتم؛ به نظر مي‌رسد بايد در ملاك‌ها، محورها و  نحوه برگزاري جشنواره بازنگري جدي صورت گيرد. بايد توجه داشته باشيم كه عملكرد ما، مورد قضاوت مخاطبانمان قرار مي‌گيرد.
دكتر كريمي بابيان اينكه هرچه تعداد افراد محدودتر شود و انتخاب برگزيدگان دقيق‌تر باشد؛ كيفيت جشنواره ارتقا مي‌يابد افزود: به‌عنوان‌مثال در محور خدمات و فعاليت‌هاي ويژه در حوزه مديريت، اين شايسته نيست كه ما به خودمان جايزه دهيم. كسي كه به‌عنوان مدير انتخاب مي‌شود بايد بپذيرد كه 4 سال نمي‌تواند به‌عنوان برگزيده انتخاب شود. ضمن اينكه اجازه دهيد در همان روز جشنواره افراد بگويند چه‌كار كرده‌اند كه باعث شده به‌عنوان فرد برگزيده انتخاب شود. در دوره‌اي كه من به‌عنوان برگزيده جشنواره معرفي شدم خيلي خوشحال نبودم چون افراد زيادي در دانشگاه كار مي‌كنند و معتقدم كه ما به وظيفه‌مان عمل مي‌كنيم.
وي در پايان سخنان خود تأكيد كرد: دانشگاه هزار و 800 عضو هيات علمي دارد و مديريت دانشگاه بايد بتواند همه هزار و 800 نفر را ببيند و اين عرصه براي همه باز باشد. درحالي‌كه همواره فقط عده محدودي موردتوجه قرار مي‌گيرند و اين باعث كاهش انگيزه افراد زيادي شده است.
در حاشيه نشست، دكتر صحرائيان معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه و دبير جشنواره به تشريح بازنگري‌هاي انجام‌شده در آيين‌نامه جشنواره پرداخت و گفت: امسال تعداد جوايز حوزه پژوهش حداكثر به 6 جايزه در 4 محور پژوهشگر برگزيده، پژوهشگر جوان برگزيده، فن‌آوران برگزيده و مقاله معتبر برگزيده كاهش پيدا كرد.
دبير جشنواره با اشاره به تغييرات انجام‌شده در بخش خدمات ويژه گفت: جوايز  اين بخش نيز به دو محور خدمات ويژه در دانشگاه و الگوي رفتاري اخلاق و تعهد حرفه‌اي و مسئوليت اجتماعي كاهش پيدا كرد.
دكتر صحرائيان، اصلاحات انجام‌شده را باهدف ارتقا كيفيت جشنواره دانست و افزود: عمده تغييرات انجام‌شده در راستاي كيفيت جشنواره و انتخاب صحيح افراد است.
وي با اشاره به مصوبات ديگر هيات داوران گفت: در اين نشست مصوبات خوبي داشتيم ازجمله اينكه افرادي  به‌عنوان برگزيده انتخاب مي‌شوند كه طي 8 سال گذشته از جشنواره جايزه‌اي نگرفته باشند تا تعداد بيشتري از اعضاي هيات علمي مورد تشويق قرار گيرند. همچنين پرداخت گرنت در بخش آموزش و پژوهش به جايزه نقدي تغيير پيدا كرد.
دبير جشنواره با تأكيد بر مشاركت اعضاي هيات علمي در بيستمين جشنواره ابن‌سينا گفت:  فراخوان جشنواره تا پايان آذرماه است و  اعضاي هيات علمي كه تمايل دارند در جشنواره شركت كنند مي‌توانند مدارك خود را تا پايان اين ماه به دبيرخانه جشنواره واقع در معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه ارسال كنند. اطلاع‌رساني كامل  از طريق پوستر و سايت جشنواره به‌زودي انجام مي‌شود.

دكتر سهراب پور معاون آموزشي دانشگاه، به بيان بازنگري‌هاي صورت گرفته در حوزه آموزش پرداخت  و گفت: امسال تعداد محورهاي آموزشي جشنواره از 5 محور به دو محور آموزشگر برگزيده و تلاش در عرصه توسعه آموزش پزشكي كاهش پيدا كرد.

وي افزود: تعداد برگزيدگان حوزه آموزش نيز از 12-13 نفر حداكثر به6 برگزيده مي‌رسد و همچنين تغييراتي در نحوه پرداخت جوايز صورت گرفته است.