جلسه اعتبار بخشی آموزشی بیمارستان فارابی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي بيمارستان فارابي، جلسه اعتباربخشي آموزشي اين بيمارستان روز دوشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۶ با حضور گروه ارزياب بيروني، متشكل از دكتر مهين اسلامي شهربابكي عضو هيئت علمي و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي كرمان و دكتر سودابه شهيد ثالث عضو هيئت علمي و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي مشهد در سالن شوراي مركز تحقيقات چشم اين مركز برگزار شد. در اين جلسه دكتر فخرايي، مدير گروه چشم پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران، دكتر صنعت كار، قائم مقام رياست، دكتر فريبا قاسمي معاون آموزشي، دكتر رجبي معاون پژوهشي، دكتر لاشيئي، رييس مركز تحقيقات چشم، مرادي، مشاور اجرايي رياست، روساي بخش ها و جمعي از مسئولين و كارشناسان بيمارستان فارابي نيز حضور داشتند.
در ابتداي اين جلسه دكتر فريبا قاسمي ضمن خوشامدگويي به گروه ارزياب، به صورت كلي به محورهاي مورد بررسي اعتبار بخشي آموزشي اشاره كرد و گفت: "مجموعه فارابي متشكل از يك نهاد آموزشي، يك مركز تحقيقات چشم و ارائه كننده به روزترين خدمات در ماني در كل كشور است و سعي مي كند كه اين سه مورد را در اولويت خود قرار دهد و به بهترين نحو آن را جلو ببرد." وي سپس به معرفي اعضاي هيئت علمي، روساي بخش ها و حاضرين در اين جلسه پرداخت و به صورت كلي به معرفي بيمارستان فارابي، بخش هاي درماني، آموزشي، كادر درمان و ساير محورهاي مورد نظر ارزيابان پرداخت. وي همچنين در مورد نحوه آموزش دستياران در طول دوره دستياري در اين بيمارستان از بدو ورود تا زمان فارغ التحصيلي و ارتقا آنان و جذب فراگيران در دوره هاي فوق تخصصي (فلوشيپ) توضيحاتي را ارائه كرد. دكتر قاسمي در ادامه اظهار داشت: "ما همزمان برنامه استراتژيك را با رويكرد BSC پيش مي بريم. تشكيل مكرر و منظم جلسات شوراي اجرايي نقطه قوت خيلي مهم بيمارستان است. در زمينه رشد متوازن توانمندي هابايد گفت بيمارستان فارابي بايستي به صورت متوازن چه از نظر سخت افزاري و چه از نظر علمي همزمان با هم توسعه يافتگي را تجربه نمايند. ما به تعامل اثربخش روساي بخش هاي بيمارستان افتخار مي كنيم و اميدواريم كه اين روند به همين صورت ادامه پيدا كند." وي توجه و اعتقاد مجموعه فارابي به اخلاق حرفه اي را بسيار ويژه دانست و در پايان صحبت هاي خود تلاش اعضاي هيئت علمي و پزشكان بيمارستان را ستود و از آن ها قدرداني كرد.
در ادامه اين جلسه دكتر فخرايي با اشاره به كيفيت آموزش در بيمارستان فارابي گفت: "فارابي محل استعدادهاي برتر پزشكي كشور است. در طول حداقل ۲۰ سال گذشته كه من به خاطر دارم هميشه رتبه هاي برتر دستياري از بيمارستان فارابي بوده و اين از جهاتي محل غليان استعدادهاست و به نوعي كار ما را راحت كرده و از طرف ديگر توقعات را از ما بالا برده است و در پذيرش هيئت علمي دست ما را بازتر كرده و ما مي توانيم استعدادهاي برتر را به عنوان هيئت علمي جذب كنيم."
پس از صحبت هاي دكتر فخرايي، دكتر رجبي مواردي را در زمينه پژوهش هاي صورت گرفته و در حال انجام بيمارستان بيان نمود و گفت: "ما سالانه به طور متوسط ۱۲۰ مقاله در Medline چاپ مي كنيم. ما كميته اخلاق پژوهش مجزا داريم. در حالي كه معمولا در بيمارستان هاي ديگر كميته اخلاق پژوهش دانشگاه مربوطه در مورد پژوهش ها تصميم گيري مي كند، در حالي كه ما به خاطر تخصصي بودن يك كميته مجزا در اين زمينه داريم. ما به دليل تعداد بالاي بيمار مي توانيم مطالعات بزرگ كلينيكال با مراكز مهم به ويژه در خارج از كشور داشته باشيم. وي اضافه كرد: در مطالعات صورت گرفته روي بيماران، تمام موارد اخلاقي رعايت مي شود و هيچ بيماري بدون اجازه كميته اخلاق پژوهش وارد مطالعه نخواهد شد."
پس از اين صحبت ها دكتر اسلامي شهربابكي ضمن تشكر از سخنرانان و حاضرين در جلسه گفت: "بسيار خوشحال هستم كه تمام اعضاي هيئت علمي در زمينه اعتباربخشي آموزشي دخيل هستند و خيلي علاقمندانه و مشتاقانه تلاش كردند." وي تشكيل جلسات دوره اي گروه چشم پزشكي در بيمارستان را مثبت ارزيابي كرد و اظهار كرد: "اين جلسات منظم نشان مي دهد كه همه به صورت همگرايانه، همدل و هم سو در جريان تمام هستند. چاپ متوسط سالانه ۱۲۰ مقاله در Medline نشان مي دهد كه اعضاي هيئت علمي فارابي تعلق خاطر زيادي به رشته خود دارند و براي ارتقا آن تلاش مي كنند و اين براي خود من يك نكته آموزشي است. "
در ادامه گزارشات، دكتر صنعتكار در رابطه با مسائل مربوط به اخلاق حرفه اي مطالبي را ارائه نمود و اظهار داشت: "توجه به رضايت سنجي، رعايت حقوق شهروندي و اخلاق حرفه اي در بيمارستان فارابي بسيار مهم تلقي مي شود. ما از طرف دانشگاه يك مدرس را به صورت اختصاصي جهت ارتقا رفتار حرفه اي كاركنان به بيمارستان آورديم و اميدواريم در مدت يكسال در زمينه اخلاق و رفتار حرفه اي كاركنان بتوانيم قدم هاي موثري را برداريم. در كنار آن براي دستياران نيز كلاس هايي در اين رابطه برگزار مي شود." وي همچنين حضور دائم و طولاني مدت اساتيد تمام وقت در بيمارستان فارابي را يكي از محسنات اين بيمارستان بر شمرد.
در ادامه ارزيابان سوالاتي را در زمينه محورهاي اعتبار بخشي آموزشي همچون اخلاق حرفه اي، كلاس هاي آموزشي، آزمون هاي دوره اي و ارتقا و ... مطرح نموند كه اعضاي هيئت علمي حاضر در جلسه به آن ها پاسخ دادند.
سپس تيم ارزياب به همراه گروهي از اعضاي هيئت علمي، مديران و مسئولان بيمارستان به بازديد از فضاي آموزشي، درماني و پژوهشي اين مركز پرداختند.
گالزي تصاوير
گالزي تصاوير
ارسال به دوستان