مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه

مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه

معاونت آموزشی

14 فروردین 1404 پنجشنبه

کسب عنوان دانشگاه برتر در تولید علم آموزش پزشکی در هجدهمین همایش کشوری آموزش پزشکی شهید مطهری اردیبهشت ماه 1396

دانشگاه علوم پزشکی تهران در اردیبهشت ماه 1396 موفق به کسب عنوان دانشگاه برتر در تولید علم آموزش پزشکی و عنوان غرفه برتر در هجدهمین همایش کشوری آموزش پزشکی شهید مطهری گشت.

کسب عنوان غرفه برتر به صورت مشترک با دانشگاه شیراز در هجدهمین همایش کشوری آموزش پزشکی شهید مطهری اردیبهشت ماه 1396

دانشگاه علوم پزشکی تهران در اردیبهشت ماه 1396 موفق به کسب عنوان غرفه برتر در هجدهمین همایش کشوری آموزش پزشکی شهید مطهری گشت.

کسب رتبه اول در رتبه بندی کشوری مراکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی کشور در سال 1394

دانشگاه علوم پزشکی تهران در هشتمین جشنواره آموزشی کشوری شهید مطهری، موفق به کسب رتبه برتر در بخش­های مختلف این جشنواره شد.
در این جشنواره کشوری دانشگاه علوم پزشکی تهران توانست در طرح رتبه بندی آموزشی دانشگاه­ های(راد)، رتبه نخست را در میان دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک کشور کسب کند.
به علاوه مرکز مطالعات و توسعه آموزش این دانشگاه در حیطه مشاوره توسعه کیفی آموزشی دانشگاه­ های علوم پزشکی تیپ یک کشور بر اساس طرح رتبه­بندی آموزشی دانشگاه­ ها (راد) در جایگاه نخست قرار گرفت.
در این جشنواره در حیطه مشاوره و راهنمایی، فرایند "طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه­ های آموزشی با رویکرد هنر و رسانه در آموزش موضوعات اخلاقی، روانی و اجتماعی به دانشجویان پزشکی" موفق به کسب رتبه نخست کشوری گردید و همچنین حیطه سنجش و ارزشیابی، فرایند "ارزشیابی دستیابی به پیامدهای برنامه بازنگری پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقطع علوم پایه" موفق به کسب رتبه دوم کشوری شد. در حیطه برنامه­ ریزی، فرایند " طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه "همراه" برای دانشجویان مقطع علوم پایه دوره پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در محیط ­های استاندارد شده" رتبه دوم را کسب کرد.
کسب رتبه دانشجوی برتر دکترای آموزش پزشکی توسط دکتر سارا مرتاض هجری و رتبه نخست کارگاه همایش با عنوان "چگونه پروپوزال یک مطالعه مرور نظام‌مند در آموزش پزشکی را تدوین کنیم؟" از دیگر موفقیت­ های این دانشگاه در جشنواره امسال بود.

دانشگاه علوم پزشکی تهران در میان سیزده مرکز جدید همکار بین المللی Beme

به دنبال امضای تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن آموزش پزشکی اروپا، مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه به عنوان مرکز همکار بین المللی BEME collaboration فعالیت خود را در زمینه توسعه آموزش مبتنی بر بهترین شواهد گسترش خواهد داد.
BEME collaboration یکی از زیر مجموعه های وابسته به انجمن آموزش پزشکی اروپا (AMEE) است که مشابه Cochrane Collaboration از طریق هدایت، انجام و انتشار مقالات مروری سیستماتیک به توسعه "آموزش" مبتنی بر شواهد کمک می‌کند.
تا پیش از این تنها پنج مرکز به عنوان مرکز همکار بین المللی BEME شناخته شده بودند. این مراکز عبارت اند از:

·         Maastricht University, The Netherlands

·         McGill University, Canada

·         University of St Andrews, UK

·         University of Michigan, USA

·         University  of Queensland, Australia

 در زمستان سال 1392 AMEE فراخوانی برای ایجاد مراکز بین المللی همکار (BICC ) جدید منتشر کرد. مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه نیز به نمایندگی از دانشگاه علوم پزشکی تهران پروپوزال پیشنهادی خود را در این زمینه ارایه نمود. در نهایت اعلام شد از بین درخواست های فراوانی که این انجمن دریافت کرده است، دانشگاه علوم پزشکی تهران همراه با 12 دانشگاه دیگر به عنوان مراکز BICC جدید  پذیرفته شدند.
به این ترتیب، تفاهم نامه همکاری بین المللی با هدف ترویج فرهنگ تصمیم گیری مبتنی بر شواهد در آموزش، همچنین اجرا و انتشار مطالعات مروری سیستماتیک و نیز فراهم کردن موقعیتی برای تبادل تجربیات، میان دکتر جعفریان ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران و پروفسور رونالد هاردن دبیر کل AMEE به امضا رسید.
علاوه بر این، بر اساس این تفاهم نامه که تا سال ۲۰۱۷برقرار خواهد بود، نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران به عضویت هیأت بورد و کمیته ادیتوریال BEME در آمده و در جلسات آن حضور خواهند داشت.
اعضای BICC در دانشگاه علوم پزشکی تهران (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از:

·         دکتر محمد جلیلی، دانشیار گروه آموزشی طب اورژانس، عضو هیات علمی گروه آموزشی آموزش پزشکی

·         دکتر اکبر سلطانی، دانشیار گروه آموزشی داخلی-بیماری های غدد

·         دکتر ماندانا شیرازی، استادیار گروه آموزشی آموزش پزشکی

·         دکتر سارا مرتاض هجری، دانشجوی PhD آموزش پزشکی

·         دکتر عظیم میرزازاده، دانشیار گروه آموزشی داخلی، عضو هیات علمی گروه آموزشی آموزش پزشکی

·         دکتر سحرناز نجات، دانشیار گروه آموزشی آمار و اپیدمیولوژی

 رتبه اول در رتبه بندی کشوری مراکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی کشور
 
رتبه نام مرکز امتیاز
1 برتر 100
2 تهران 76.16
3 اصفهان 56.80
4 شهید بهشتی 56.49
5 شیراز 55.46
6 مشهد 52.97
 
 
 رتبه­ بندی یک روش ارزیابی هنجاری(Norm Referenced) موسسات و مراکز است که بدون در نظر گرفتن استاندارد از پیش تعیین شده، وضعیت موجود آنها را با هم مقایسه کرده و با بررسی وضعیت کمی و کیفی هر مرکز و شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها در مقایسه با یکدیگر، برترین عملکردها را به عنوان یک الگوی حقیقی(Benchmarking)   معرفی می­کند.
مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با توجه به تاثیر رتبه­ بندی در ارتقای کیفی و کمی مراکز مورد بررسی، اولین نوبت رتبه­ بندی مراکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی کشور را در سال1387انجام داد.
هدف از این رتبه­ بندی، شناسایی وضعیت این مراکز، تبیین نقش و جایگاه ویژه آنها، ایجاد رقابت سازنده و ارائه الگوهای موفق کشوری بوده است.
مجموعه معیارها و شاخص‌های این رتبه‌بندی با برگزاری جلسات متعدد با صاحبنظران و نمایندگان تعدادی از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور از هر سه تیپ و انجام مطالعات و مشاوره‌های متعدد و در نهایت نظرسنجی از تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور تهیه شده است. وزن معیارها نیز برآیند وزن های پیشنهادی توسط خود مراکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی کشور است. نتایج این طرح بر اساس وضعیت مراکز در سال 1386 در بهمن ماه 1387 اعلام شده است.

اولین برنامه بیماران استاندارد شده (Standardized patient program) در کشور

 تنها دفتر بیمار استاندارد شده در سطح کشور و عضو انجمن تربیت بیماران استاندارد شده ی بین المللی ASPE                  
                               
هدف: 
هدف از برنامه ی بیمار استاندارد شده ایجاد یک محیط امن و مطمئن برای آموزش و ارزیابی سطح دانش، مهارت ها و رفتار دانشجویان و پرسنل بهداشتی درمانی است.
 
تاریخچه:
تاریخچه ی اولین بیمارنما به سال 1963 میلادی بر می گردد، پیشگام تربیت بیمارنما دکترHoward Barrow متخصص اعصاب و آموزش پزشکی در دانشگاه تگزاس و اولین بیمارنما خانم رٌز مک ویلیام بود. وی در زمینه ی آموزش آزمون های عصبی طبیعی به ایفای نقش پرداخت.طی سالیان، دکتر Barrowکار خود را در زمینه ی استفاده از بیمارنما در آموزش پزشکی توسعه و تداوم داد. نوآوری وی در کلیه ی دانشکده های پزشکی مشهور دنیا نظیر آکسفورد و جانز هاپکینز و ...... مورد استفاده قرار دارد.
 

کسب عنوان فرایند برتر در جشنواره های کشوری شهید مطهری

 

فرایندهای برتر کشوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی تهران در جشنواره آموزشی شهید مطهری

 
لیست اخبار صفحه :1
    متن مورد نظر خود را جستجو کنید
    متن مورد نظر خود را جستجو کنید
    تنظیمات پس زمینه
    Close menu