• 13 تیر 1403

دوره های توانمندسازی آموزشی

فعالیت شماره 1: برگزاری دوره مهارت های آموزشی پایه- دوره  یادگار (یادگیری برای گذار به استادی) 

معرفی دوره: این دوره جهت آشنایی اولیه شرکت­ کنندگان، با پایه‌ای‌ترین عناصر فعالیت یک عضو هیات علمی به‌عنوان یک معلم دانشگاه می باشد که شامل مجموعه ای از کارگاه های ضروری دربرگیرنده مهارت های تدریس و ارزیابی فراگیران است. این دوره با هدف توانمندسازی اعضای هیأت علمی دانشگاه، برای ایفای نقش خود به عنوان یک معلم دانشگاه در بدو ورود و آماده سازی اعضای هیأت علمی جدیدالورود برای کسب توانمندی­های بیشتر در طول مدت فعالیت به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه برگزار می­گردد.

فرایند: برنامه های این دوره در دو سطح برگزار خواهد شد. سطح محوری و سطح عملکردی. سطح محوری برنامه‌هایی است که متمرکز بر هویت حرفه‌ای معلمی، اعتقاد به تدریس و یادگیری اصول هستند و برای ایجاد توانمندی حرفه ای و برقرار کننده ارتباط طراحی شده اند. سطح دوم برنامه‌هایی است که جنبه مهارتی و فنی داشته و در راستای و ایجاد توانمندی‌های تسهیلگر/ سخنران، اداره کننده کلاس، ارزیاب، برنامه ریز و تامین کننده منابع آموزش است.

گروه هدف شرکت کننده: کلیه اعضای هیأت علمی که بعد از اسفند ماه ۸۸ به عضویت هیات علمی دانشگاه درآمده اند و در مرتبه استادیاری هستند می توانند در این دوره شرکت کنند.

طول دوره: طول دوره آموزشی برای اعضای هیأت علمی جدیدالورود به عنوان شرط تبدیل وضعیت، 48 ساعت است که به صورت ترکیبی (غیرهمزمان و همزمان) برگزار می‌شود.

 

 

فعالیت شماره 2: برگزاری برنامه مشاهده آموزش همتایان (ماه)

معرفی برنامه: برنامه "مشاهده آموزش همتایان" (ماه) در چارچوب نظام جامع توانمندسازی اعضای هیات علمی دانشگاه (مصوب شورای دانشگاه) طراحی شده است و هدف آن ارتقای توانمندی تدریس در محیط های مختلف آموزشی از طریق حضور یک هیات علمی مجرب است. جهت دریافت متن کامل برنامه مشاهده آموزش همتایان (ماه) کلیک نمایید.

فرایند: طبق مصوب شورای آموزشی دانشگاه، به هر اعضای هیات علمی محترم دانشگاه در هر جلسه مشاهده یک امتیاز توانمندسازی آموزشی تا سقف سه امتیاز در سال و 10 امتیاز در کل تعلق می گیرد. لازم به ذکر است فرم های مربوط به انجام مشاهده همتایان جهت دریافت گواهی در همان سال به مرکز مطالعات و توسعه آموزش ارسال گردد. انتخاب مشاهده‌گر بر اساس نظر خود هیات علمی می‌تواند خارج از رشته تخصصی وی باشد.

توجه: لطفا جهت اطلاع از لیست اسامی مشاهده گران، فرم های ارائه بازخورد برنامه مشاهده آموزش همتایان، فرم درخواست شرکت در برنامه مشاهده آموزش همتایان بر روی لینک مشاهده آموزش همتایان (ماه) کلیک نمایید. 

 جهت دسترسی و دریافت فرم ها و لیست مشاهده گران اینجا کلیک کنید.

 

 

فعالیت شماره 3: برگزاری دوره های پیشرفته توانمندسازی اعضای هیات علمی

معرفی دوره: کارگاه­های پیشرفته واحد توانمندسازی اعضای هیات علمی در راستای افزایش دانش و مهارت آموزشی اعضای هیات علمی در یک موضوع خاص آموزشی در طول سال توسط واحد توان­مندسازی مدرسین با همکاری سایر واحد­ها، مراکز و معاونت­ها برگزار می­شود.

اهداف: افزایش دانش و مهارت آموزشی اعضای هیات علمی در یک موضوع خاص آموزشی

گروه هدف شرکت کننده: اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

توجه: لطفا جهت اطلاع از لیست کارگاه های توانمندسازی پیشرفته اعضای هیات علمی و معرفی هر یک، روی لینک دوره های پیشرفته کلیک نمایید.

جهت دسترسی و مشاهده لیست کارگاه های پیشرفته اینجا کلیک کنید. 

 

 

فعالیت شماره 4: برگزاری برنامه های توانمندسازی غیر رسمی ویژه اعضای هیات علمی (برنامه راه استاد)

معرفی برنامه: یکی از چالش های برنامه های توانمندسازی اعضای هیات علمی، محدود شدن آن ها به استفاده از کارگاه های آموزشی است که عموما به استفاده از روش سخنرانی محدود می شود. این در حالی است که اکثر مطالعات نشان داده است یکی از بهترین روش های یادگیری، استفاده از اساتید الگو است. شنیدن تجربه اساتید و آشنایی با ویژگی های آن ها و راهی که در مسیر آموزش انتخاب کرده اند، می تواند بر ارتقای کیفیت معلمی و تدریس در دیگران اثرگذار باشد. از این رو این برنامه با هدف ایجاد فرصتی برای بیان تجربه، رمز موفقیت و آشنایی با ویژگی های اساتید موفق در زمینه معلمی، بازاندیشی بر نقش خود به عنوان یک معلم دانشگاه و روش های ایجاد انگیزه یادگیری در خود و فراگیر در دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی شده است.

گروه هدف شرکت کننده: اعضای هیات علمی دانشگاه

طول دوره: یک جلسه 2 ساعته